Smažené vykostěné stehno naložené v podmáslí a zelný salát z červeného zelí s křenem
Hledáte nový chuťový zážitek? Kombinace kuřecího masa a podmáslí je něco, co rozhodně stojí za vyzkoušení! Kromě kuřecích prsou, jsou pro přípravu řízků ideální také kuřecí stehna. Obsahují větší množství tuku, což jim propůjčuje větší schopnost na sebe vázat chutě, a navíc je nemusíte nijak speciálně naklepávat. Klíčové je však důkladné vykostění stehenního masa a odstranění šlach a kůže.
Co však dodá řízku tu neodolatelnou chuť a texturu? To je právě podmáslí. Maso namočené v podmáslí během marinování získá krásnou křupavost, zatímco stále zůstane šťavnaté.
Co je vlastně podmáslí? Podmáslí, též známé jako "cmar," vzniká při výrobě másla, má mírně nakyslou chuť a obsahuje 0,5 % tuku.
A co by mělo doprovázet tento fantastický kuřecí řízek v podmáslí? Rozhodně bychom vám doporučili červený zelný salát s křenem! Tato kombinace jídlu dodá ten správný pikantní nádech. S použitím kvalitních surovin, včetně těch s logem kvality Klasa, si můžete být jisti, že si své jídlo opravdu vychutnáte.
Ingredience
Kuřecí stehno
- 4 ks vykostěného kuřecího stehna
- 500 g podmáslí
- 200 g hladké mouky
- 5 g sušeného česneku
- 10 g uzené papriky
- 10 g papriky sladké
- 5 g majoránky
- 1 ks červeného zelí
- 50 g čerstvého křenu
- ocet, cukr, sůl, pepř, olej
Postup
- 1. Vykostěná kuřecí stehna osolte, opepřete a naložte do podmáslí a nechte odpočívat ideálně přes noc.
- 2. Smíchejte hladkou mouku s uzenou paprikou, sladkou paprikou, sušeným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
- 3. Nechte okapat naložená stehna a obalte je v hotové směsi a usmažte na oleji dozlatova.
- 4. Nastrouhejte najemno oloupaný křen, nakrájejte zelí nahrubo a smíchejte s křenem, dochuťte solí, octem a cukrem.