Kvíz o pečení

Kvíz o pečení

V prosinci jsme se věnovali surovinám na pečení a jejich kvalitě. Vyzkoušejte si náš vědomostní kvíz a ověřte si, jak se v pečení vyznáte vy. Nápovědu můžete hledat na našem Facebooku, Instagramu a mezi články na Akademii kvality. KVÍZ BYL UZAVŘEN 31. 1. 2017 - nyní již za vyplnění není možné získat odměnu.

Při kynutí těsto vyběhne díky tomu, že kombinací droždí a cukru vzniká:

Většina cukrů na českém trhu je z:

Co je to UHT?

Co o vejci prozradí, když má v kódu na prvním místě číslo 0? Jedná se o:

Vyberte správné tvrzení:

Kyne lépe mouka s nižším, nebo vyšším typovým číslem?

Jaký je přípustný rozdíl ve váze balíčku mouky?

Co by neměly obsahovat správné rozinky?

Jak by se správně mělo skladovat droždí?

Kolik procent mléčného tuku by mělo obsahovat kvalitní máslo?

Chci se přihlásit a zapojit


Nemám zájem o výhru. Pouze